AC Horsens og HfS indgår ny samarbejdsaftale


6. december 2017
AC Horsens offentliggjorde for et par måneder siden en ny strategiplan for klubbens talentudvikling med det klare mål at styrke både elite- og breddefodbolden i Horsens og omegn.
 
Den fremtidige strategi betyder, at det nuværende samarbejde mellem AC Horsens og klubberne i Insero Klubsamarbejdet er blevet revideret, og et afsnit med DBU’s TOP Center U10-U12 er blevet tilføjet.
 
CASA Arena Horsens skal danne rammen om et af DBU’s TOP Centre U10-U12, der bliver etableret om et par måneder, og det bliver med Kristian Høeg-Petersen som sportslig leder.
 
For en uges tid siden blev det så offentliggjort, at AC Horsens har ansat Claus Troelsen som talentchef fra årsskiftet, og han bliver blandt andet en vigtig sparringspartner for klubberne i Insero Klubsamarbejdet.
 
Der sker altså mange positive ting på Langmarksvej, og AC Horsens’ moderklub, Horsens fS, har valgt at skrive under på den nye samarbejdsaftale.
 
- Det er vigtigt for byen og området at have et hold i Superligaen, og det må alle klubber bakke op om. Det er også den primære årsag til, at vi har valgt at indgå en ny samarbejdsaftale, fortæller Flemming Jensen, der er formand for HfS.
 
Han vurderer, at den største ændring i forhold til den hidtidige aftale bliver, at der på DBU TOP Center U10-U12 vil være uddannede trænere i stedet for forældretrænere, og forhåbentlig vil den generelt skærpede talentudvikling udmønte sig i flere lokale spillere på superligaholdet.
 
- Vi skal i fællesskab arbejde hen mod at bibeholde et superligahold i Horsens, og på den lange bane skal vores egne ungdomsspillere i højere grad blive en del af superligatruppen. Det betyder ikke så meget, om spillerne kommer fra HfS, men det må meget gerne være lokale spillere, som byen kender, lyder det fra Flemming Jensen.
 
AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen er glad for, at Horsens fS også fremadrettet ser gode muligheder i samarbejdet.
 
- Vi tager gode skridt mod en endnu bedre talentudvikling i Horsens, og tildelingen af DBU TOP Center U10-U12, ansættelsen af Kristian Høeg-Petersen og Claus Troelsen samt den nye samarbejdsaftale er beviser på, at det går den rigtige vej. Jeg er rigtig glad for den konstruktive dialog, vi har haft med klubberne, og jeg er ikke i tvivl om, at vi i endnu højere grad vil styrke både bredden og eliten med denne aftale, forklarer Kristian Nielsen.