AC Horsens sælger Mads Bech til Brentford F.C.


1. august 2017

AC Horsens har solgt stortalentet Mads Bech til Brentford F.C., og han skifter til den engelske klub med øjeblikkelig virkning på en fireårig kontrakt.

18-årige Mads Bech har gennem en længere periode været inde i en rivende udvikling, og det førte blandt andet til en anførerrolle på U18-landsholdet for et par måneder siden.

Manager Bo Henriksen ærgrer sig på den ene side over, at han må sige farvel til stortalentet, men han glæder sig også over, at Mads Bech har fået en unik mulighed.

- Det her er en succeshistorie udover det sædvanlige, og alle i klubben glæder sig på Mads Bechs vegne, for han har i den grad fortjent det. Han var en ung spiller, da vi tog ham op i førsteholdstruppen, og han blev den yngste debutant i AC Horsens’ historie som 16-årig. Vi har haft meget fokus på at give ham tryghed, tillid og de bedste forudsætninger for at udvikle sig, og vi er rigtig stolte af, at vi kan sende en af vores egne spillere videre til en fin karriere i udlandet, fortæller Bo Henriksen og fortsætter:

- For mig er det en lidt følsom historie, for han har ligget os meget på sinde, og vi har gjort alt det, vi kunne for knægten. Nu kommer han over til en danskerklub, hvor han får gode rammer at udvikle sig i, og jeg glæder mig helt vildt til at følge ham, lyder det fra Bo Henriksen.

AC Horsens har tidligere solgt egne talenter som Frederik Rønnow og Troels Kløve, og talentchef Keld Erik Sørensen glæder sig over, at Mads Bech også har udviklet sig så meget hos ”de gule”, at andre klubber har vist interesse for ham.

- Det har været en fantastisk rejse at følge Mads fra AC Horsens Talentskole til Superligaen, hvor han altid har været foran sine jævnaldrende på alle parametre, specielt på træningsparathed, lærevillighed og ikke mindst modenhed. Jeg har personligt fulgt Mads gennem alle årene i AC Horsens, og det føles vildt fedt, at vi nu har lavet endnu en spiller fra egne rækker, som sendes videre ud i den store verden. På vegne af alle i ungdomsafdelingen ønskes Mads al mulig held og lykke fremover – du vil blive savnet, fortæller Keld Erik Sørensen.

Mads Bech snørede sine første fodboldstøvler i Østbirk IF, der er en af AC Horsens’ samarbejdsklubber i Insero Klubsamarbejdet, og han skiftede til AC Horsens som 12-årig. Siden har han repræsenteret samtlige ungdomshold i AC Horsens, og han opnåede i alt 26 kampe og scorede et mål for førsteholdet. Nu venter et spændende kapitel i England.

- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse for mig, og jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben. I går havde jeg en times snak med Andreas Bjelland, hvor han fortalte om klubben, og det bekræftede mig kun i, at jeg skifter til en rigtig god klub. Jeg starter stille og roligt op på B-holdet, og derefter afhænger det af mig selv. Planen er, at jeg skal spille mig ind i førsteholdstruppen, fortæller Mads Bech.

Han kan se tilbage på seks gode år i AC Horsens.

- Klubben, menneskerne omkring holdet og holdkammeraterne har været helt fantastiske, så jeg har haft en rigtig god tid i AC Horsens. Da vi skrev den første kontrakt, fortalte Bo mig, at klubben ikke ville stå i vejen for mig, hvis jeg fik mulighed for at skifte til udlandet, og jeg er utrolig glad for, at han holdt ord. Bo har været fantastisk overfor mig fra dag ét, og Kim Øyan, som jeg havde flere sæsoner som ungdomsspiller, har også betydet rigtig meget for mig, lyder det fra Mads Bech.

Mads Bech er allerede på træningsbanen med sine nye holdkammerater i dag.