Jochumsen: FCN har gjort ondt på os


3. april 2011

Søren Jochumsen spiller på søndag sin kamp nummer 496 for AC Horsens og AC-keeperen behøver ikke grave dybt i statistikkerne for at finde ud af, at ”De Gule” ikke har de bedste erfaringer med FC Nordsjælland. Men en ting er statistik og noget andet er det enkelte opgør, og på søndag kan AC Horsens hente endnu en sejr over Wieghorsts tropper.

- Vi må erkende, at FC Nordsjællands spillestil tidligere har gjort ondt på os og hvis man ikke er klar til at sidde tæt på dem fra første minut, så får de plads og så er de gode. Men vi har også vundet over FC Nordsjælland og det gjorde vi blandt andet ved at sætte os igennem i samtlige dueller, fortæller Søren Jochumsen.

Han og resten af holdkammeraterne står overfor endnu et opgør mod et af de hold, som AC Horsens skal måle sig med og søndagens opgør kan give kvaler hos selv den mest rutinerede oddset-haj.

- Det er et fuldstændig åbent opgør og igen-igen en sindssyg vigtig kamp for begge mandskaber. Vi kan med en sejr skabe yderligere afstand ned til nogle af holdene under os og omvendt kan FC Nordsjælland få kontakt med os og nogle af de foranliggende hold, hvis de henter alle tre point mod os, forklarer Søren Jochumsen.

Han er overbevist om, at netmaskerne skal blafre på CASA Arena Horsens, hvis kampen skal åbne sig.

- Vi skal først og fremmest sørge for at stække deres offensive folk og jeg tror på, at der skal et mål til for at åbne kampen for alvor. Jeg tror til gengæld også, at det første mål bliver afgørende for, hvem der løber med sejren, så vi skal på tavlen først, lyder det fra manden, der har optrådt flest gange af alle med AC-logoet på brystet.

Han fremhæver det nordsjællandske kollektiv.

- FC Nordsjælland må undvære både Nicolai Stokholm og Morten Nordstrand og det må siges at være to af de absolutte profiler. Den enkelte spiller er god til at praktisere deres form for fodbold, så jeg vil hellere fremhæve kollektivet fremfor enkelte spillere, fortæller Søren Jochumsen.