Kildemand: Sejren i Horsens er det største


19. juni 2017

Et muligt brud i syvende nakkehvirvel spænder ben for Nicki Pedersens deltagelse ved årets Kjærgaard Danish FIM Speedway Grand Prix i Horsens på CASA Arena Horsens lørdag den 24. juni, og derfor træder Peter Kildemand ind i løbet.

Den 27-årige fynbo gjorde en god figur i italienske Terenzano i weekenden, da han kvalificerede sig videre til GP Challenge i Rusland den 19. august, hvor der køres om de tre pladser til SGP 2018.

Han ser frem til at køre i Horsens, selvom det er på bekostning af Nicki Pedersen.

- Det er selvfølgelig trist, når det er på grund af en skadet landsmand, man har gode relationer med, men sådan er gamet. Jeg er førstereserve og klar til at gribe chancen, lyder det fra Peter Kildemand.

Det var ham, der kunne løfte den store pokal for to år siden, da han gav alle konkurrenterne baghjul på CASA Arena Horsens på en vanvittig aften.

- Jeg havde to styrt den aften og kom også sidst en enkelt gang, så jeg var lidt igennem det hele frem til pokaloverrækkelsen. Når jeg tænker tilbage på aftenen, så var det super fedt at stå øverst på skamlen, og det var min første grand prix-sejr. Jeg brækkede faktisk en hånd den aften og kørte både semifinalen og finalen med en brækket knogle, fortæller Peter Kildemand.

Han er specielt glad for, at grand prix-sejren kom i hus en dejlig lun sommeraften på dansk grund, hvor der både var mange danske fans, familie og venner på tribunerne.

- Det var ekstra fedt at vinde foran et hjemmepublikum. De var ellevilde. Det er ikke i Horsens, der er allerflest mennesker, men der var udsolgt, og de sidder tæt. Man fornemmer bare stemningen på en fantastisk måde, og allerede ved præsentationen kunne man virkelig fornemme, at der var stor opbakning, fortæller Peter Kildemand og fortsætter:

- Det er det største, jeg har vundet inden for speedway, og min familie, venner og sponsorer var der den aften, så det var ekstra fedt at kunne dele det. Det betyder noget, at det er i Danmark, og det er selvfølgelig noget helt andet, når vi kan mødes og snakke end at skrive en sms efter løbet, lyder det fra Peter Kildemand.

De seneste fine præstationer giver blod på tanden til endnu en god aften i Horsens, og der er ingen tvivl om, at Kildemand, Iversen og Bjerre vil blive båret frem af de rød/hvide fans, der er garant for en intim stemning på CASA Arena Horsens.

- Jeg er ved at komme ind i en god stime, så jeg er optimistisk. Målsætningen ved det seneste grand prix i Prag var at komme i semifinalen, og det lykkedes. Målet er at nå semifinalen og gerne finalen i Horsens, og hvis man er der, så har man ligeså store chancer, som de andre tre, slutter Peter Kildemand.

Klik her for at læse mere om Kjærgaard Danish FIM Speedway Grand Prix på CASA Arena Horsens.

Klik her for at gå direkte til billetkøb.

Foto: SpeedwayGP