Lodberg fortsætter trænerkarrieren i SønderjyskE


16. januar 2017

Niels Lodberg gør arbejdet færdigt som managerassistent i AC Horsens, inden han skifter til SønderjyskE fra den 1. juli 2017.

Beslutningen har ikke været nem for Lodberg med det gule hjerte, men det er det rigtige for ham på nuværende tidspunkt.

- Det har været en svær beslutning, der har krævet dage og nætter. Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke har valgt Sønderjyske på grund af økonomien eller utilfredshed med AC Horsens, for jeg er rigtig glad for at være i klubben, og det er bestemt ikke et fravalg af AC Horsens. Men nu vil jeg gerne tage det næste skridt i karrieren og opnå ny erfaring i et andet trænermiljø, og det er det rigtige step i min personlige udvikling. Bo Henriksen har været informeret hele vejen, og det har været vigtigt for mig. Jeg har takket nej til at skifte til SønderjyskE nu, for jeg vil rigtig gerne være med til at redde os i den første sæson i Superligaen og fuldføre min kontrakt. Det er her i AC Horsens, min fokus er i foråret, lyder det fra Niels Lodberg.

Det ærgrer Bo Henriksen, at Lodberg forlader klubben efter sæsonen, men han har også stor respekt for beslutningen.

- Vi har haft en rigtig god dialog med Niels hele vejen i forhold til, hvad der skulle ske. Han havde muligheden for at skifte til SønderjyskE allerede nu, og det ville vi ikke stå i vejen for, men Niels vil være med til at færdiggøre noget, vi startede for to år siden. Det har være en lang og til tider hård og fantastisk rejse, og jeg er glad og stolt over, at han vil gøre det færdig. Niels er blevet en fantastisk ven og vil altid være det, og han går en fantastisk karriere i møde. Det er rigtigt for ham at forsætte i SønderjyskE, og det har jeg forståelse og respekt for, og jeg håber, at jeg får mulighed for at arbejde sammen med ham igen. Heldigvis har vi et halvt år mere til at nyde hinandens selskab og lære af hinanden, fortæller Bo Henriksen.

AC Horsens’ bestyrelsesformand Bo Pinholt havde også gerne set Niels Lodberg fortsætte som managerassistent.

- Vi har haft en positiv, god og konstruktiv forhandling med Niels Lodberg omkring en mulig forlængelse af hans kontrakt, men Niels har desværre besluttet at skifte til SønderjyskE, hvilket vi er kede af. Det har ikke været et spørgsmål om økonomi, men alene en beslutning om hvad der er det rigtige for Niels, og det har vi fuld forståelse for. Vi er stolte af, at vi har været med til at udvikle et stort trænertalent, og vi er sikre på, at det ikke er et farvel, men et på gensyn. Niels har givet håndslag på at gøre arbejdet i AC Horsens færdig frem til sommer, og vi glæder os over, at vi også får gavn af hans kvaliteter det næste halve år. Det betyder også, at vi ikke har travlt med at finde en eventuelt ny managerassistent på nuværende tidspunkt. I stedet kan vi koncentrere os om at gøre sæsonen færdig på bedste vis, forklarer Bo Pinholt.