Mads Bech: Tilfreds med min debut


5. maj 2015

Med debuten i søndags mod HB Køge buldrer Mads Bech ind i den gule historieskrivning som den hidtil klart yngste debutant i klubbens historie.

Mads Bech debuterede for AC Horsens i en alder af blot 16 år og 116 dage. Ingen har før debuteret i nær så ung en alder for hverken AC Horsens eller HFS. Indtil i søndags tilhørte rekorden Malthe Boesen. Han var 17 år og 114 dage, da han debuterede mod AaB i DBU Pokalen sidste år. Inden da tilhørte rekorden Bent Schmidt Hansen, som er klubbens største navn gennem tiderne. Han var 17 år og 124 dage, da han debuterede for HFS helt tilbage i 1964. Mads Bech er tilfreds med sin debut, som gik virkelig godt.

- Jeg var nervøs op til kampen, hvor jeg spillede venstre back, som er en uvant plads for mig. Men jeg synes, at jeg løste opgaven godt. I ugen op til kampen mod HB Køge havde vi meget taktisk træning især omkring det defensive, så jeg fik mulighed for at vænne mig til at spille venstre back. Det gav mig helt klart en ro og tryghed, som jeg tog med ind til kampen. Jeg fik en rigtig fin opbakning fra alle mine holdkammerater. Inden kampen forsikrede de mig, at de nok skulle være der for mig, og det var de også. Jeg er meget tilfreds med min debut, fortæller Mads Bech.

I søndags spillede AC Horsens uafgjort 1-1 mod HB Køge på Herfølge Stadion. Trods tung gul dominans i første halvleg stod der 0-0 ved pausen. Derfor var det en kold spand vand i hovedet, da HB Køge bragte sig foran 1-0 midt i anden halvleg. Retfærdigheden skete dog fyldest, da ”De Gule” udlignede til slutfacit 1-1 langt inde i dommerens tillægstid.

- Vi var det bedste hold på banen i Herfølge. Vi var meget dominerende i første halvleg, hvor vi også skabte adskillige store målchancer. Både på omstillinger og dødbolde. Derfor var det et antiklimaks at komme bagud midt i anden halvleg, da HB Køge kom foran 1-0. Heldigvis og fuldt fortjent fik vi det ene point med hjem på den meget sene udligning til 1-1, fortæller Mads Bech.

Mads Bech spiller til daglig for U17-holdet. Alligevel har han trænet en hel del med 1. Divisionsholdet gennem hele denne sæson sideløbende med træningen og kampene på U17-holdet.

- Det har været fantastisk for mig at træne så meget med 1. Divisionsholdet i denne sæson. Det har givet mig virkelig meget, og det har udviklet mig. Både fysisk og i spillet med bolden. Nu har jeg så fået debut for AC Horsens på seniorplan, og det motiverer mig naturligvis til at arbejde endnu mere for at kunne tage det næste skridt, slutter Mads Bech.