Optimistiske Retov


17. januar 2013

Martin Retov missede de første kampe i denne sæson på grund af en operation for sportsbrok, men han fik comeback og spillede en del kampe i den gule trøje. Desværre blev hans lyske ved med at drille, og det hæmmede hans spil.

Lyskeproblemerne fortsatte hen over juleferien, og derfor har han heller ikke været med til fællestræning på banen i år – i stedet har han suppleret styrkeøvelserne med løb rundt om banen. Der er dog heldigvis fremgang at spore, og Retov er optimistisk.

- Lige nu går det rigtig godt, og jeg har løbet en masse meter de seneste 10 dage, men vi kan først rigtig gøre status, når jeg har prøvet at indgå i træningen med de andre, fortæller Retov, der trænger til at se noget andet end styrkelokalet.

- Jeg begynder efterhånden at kede mig, for jeg har ikke rørt en bold siden efterårets sidste kamp mod FC Midtjylland, og jeg savner at træne med bolden, men jeg stoler på Uffe (fysisk træner). Han ved, hvad der er bedst for mig, lyder det fra Martin Retov, der ser frem til at blive helt klar igen.

- Jeg døjede med efterveer fra min operation for sportsbrok i efteråret, og jeg spillede på piller i de sidste mange kampe, hvilket ikke var holdbart. Forhåbentlig bliver det helt godt med min lyske nu, og den har i hvert fald ikke reageret negativt, så jeg er optimist, fortæller Martin Retov.

Rent konditionelt ser det fint ud for AC Horsens’ anfører.

- Jeg kunne følge med i løbetesten den anden dag, hvor vi skulle løbe længst muligt på 12 minutter. Her sluttede jeg midt i feltet, men der er selvfølgelig forskel på at løbe lige ud og på at indgå i træning på banen. Planen har hele tiden været, at jeg skulle ud på banen i begyndelsen af februar, og den målsætning holder vi fast i, men jeg er også nødt til at have en måned på træningsbanen, hvis jeg skal gøre mig gældende til forårets første kamp mod FC Nordsjælland, forklarer Martin Retov.

”De Gule” ligger på syvendepladsen i Superligaen med 23 point, og der venter et spændende forår.

- Det bliver et vanvittigt intenst forår, hvor vi på papiret får en rigtig hård start med lutter tophold i de første seks-syv runder, men vi skal være klar fra start, for vi har ikke langt ned til stregen, og det gælder om at skrabe point sammen. Hvis vi skal være realistiske, så får vi svært ved at nå op i top seks, så det gælder i første omgang om at skabe afstand ned til bunden, fortæller Martin Retov.

AC Horsens nåede finalen i pokalturneringen i sidste sæson, og muligheden er der igen i denne sæson. Foråret byder - ud over en masse spændende superligaopgør - også på to semifinaleopgør mod Randers FC i DBU Pokalen.

- Der er vel ingen, der kan udpege en favorit over to opgør i vores semifinale mod Randers FC, og jeg forventer også to ekstremt tætte opgør. Begge hold har lige store chancer for at kvalificere sig til finalen, men vi vil selvfølgelig arbejde benhårdt for det. Det vil være utrolig flot af en klub som vores, hvis vi kan kvalificere os til pokalfinalen for andet år i træk, konstaterer Martin Retov.

Foto: badenfoto.dk