U15: AC Horsens fortsætter fantastisk stime


16. oktober 2018

AC Horsens’ U15-drenge vandt med 2-1 over Næsby i søndags.

De gule talenter burde have trukket al spænding ud af kampen, før de gik til pause, men som nævnt mange gange tidligere, så skal de bruge en del oplagte chancer til at score mål.

I 1. halvleg var ”de gule” komfortable og fandt flere gode løsninger med bolden. Det eneste de reelt savnede var flere insisterende sprint/løb, som skulle definere boldførerens næste aktion, hvilket drengene har enorm meget fokus på for tiden på træningsbanen.

1-0 målet var fint sat op efter fastholdelse af et indkast på egen banehalvdel, som efterfølgende resulterede i, at de 2 angribere satte hinanden flot op til scoring.

Ved 2-0 målet ville Benjamin Skovgaard det bare mere end alle andre på banen, og mere er der ikke at sige til den scoring. 2 halvleg blev stressende og til tider for meget mangel på kvalitet i drengenes boldomgang. Det skal dog med til historien, at Næsby stod med forreste mand 10-15 meter nede på egen banehalvdel for at beskytte sig selv og lure på omstillinger. Det er og bliver svært at nedbryde, men ikke desto mindre var det den virkelighed, ”de gule” måtte forholde sig til.

Der skulle dog en tilfældighed til at skabe den unødvendige spænding i den resterende del af kampen.

AC-drengene blev en anelse nervøse, og Næsby kunne fornemme overraskelsen, men den udeblev heldigvis. Hvor om alting er, så vandt AC Horsens fortjent, for holdet kunne mere end deres modstander både med og uden bold set over hele kampen.

Cheftræner Dennis Pold så kampen således:

- Vi lykkes med mange af de ting, vi ønsker i 1 halvleg. Vi var komfortable med bolden og forsøgte at sætte de spilsekvenser op, vi har trænet på. Næsby-holdet var ekstremt kompakt, og det medførte, at vi ofte skulle søge brud samt overtalssituationer på siderne for derefter at gå til enten afslutning, eller indlæg, og det sker faktisk i begge situationer ved Benjamins mål. Vi har derudover en par store muligheder, som skal lukke kampen, men det får vi ikke gjort, og der skal også lyde ros til modstanderen for at arbejde heroisk kampen igennem ud fra den måde, de ønsker at spille på, fortæller Dennis Pold og fortsætter:

 - I 2. halvleg kom vi ikke ud og fik sat os ligeså tungt på spillet og en tilfældighed gjorde, at Næsby kom ind i kampen igen for alvor. Der sker altid noget mentalt, når modstanderen pludselig er tilbage i kampen, trods man går med følelsen af at have styr på det målt op på spil og chancer. I vores tilfælde gjorde det, at vi lavede en del uprovokerede fejl - især i vores etablerede opbygningsspil, som Næsby forsøgte at straffe os på, men heldigvis har vi set over hele turneringen til dato været dygtige til at forsvare Magnus i målet og de gange de er kommet hel tæt på, har Magnus oftest reddet sine kammerater i målet. Vi gav sæsondebut til Luca, som har været ramt af rigtig mange skader i indeværende sæson, og det er altid en dejlig følelse at kunne bringe en spiller, som har arbejdet jernhårdt for at vende tilbage til kunstbanen, slutter Dennis Pold.

Næste opgave for AC Horsens’ U15-hold er ude mod Ikast FC, og kampen fløjtes i gang torsdag den 25. oktober klokken 18.45.

AC Horsens – Næsby BK 2-1 (2-0)
07' 1-0 Benjamin Skovgaard
33’ 2-0 Benjamin Skovgaard
53’ 2-1