U15: Overbevisende gul sejr i topkamp


24. september 2018

AC Horsens’ U15-mandskab spillede topkamp mod Sanderum på udebane, og ”de gule” kunne køre hjem med en 4-1 sejr.

1. halvleg var virkelig flot. Sanderum havde kun overskud til at cleare bolde ud fra eget felt, men hver gang var AC-drengene dygtige til at samle de adresseløse bolde, for derefter at sætte modstanderen under endnu et massivt pres.

U15-drengene var meget variable i deres måde at sætte chancer op på via blandt andet spil gennem kæder og overtal på siderne, og de få gange hjemmeholdet blev lokket en smule frem, blev de ramt af omstillingskniven.

Der skulle dog en genialitet fra Jeppe Kjær til at prikke hul på bylden. Han viste, hvad hurtigt fodskifte betyder i fodbold for til sidst at sparke bolden flot ind.

Eneste forundring i pausen var, hvorfor der kun stod 0-1 på tavlen, for det var meget misvisende.

I 2. halvleg kom Sanderum bedst ud og var noget mere undervejs i deres presspil, og det stressede AC-drengene en smule, men uden at det for alvor blev farligt foran Magnus Østergaard. Han havde en enkelt situation, hvor han modigt var ude at plukke en fremstormende modstander.

Udligningen for hjemmeholdet kom via et frispark, hvor der slet ikke var opmærksomhed nok om bold nummer 2-3-4, og pludselig ud af det blå stod der 1-1. Fra dette minut var det som om, at U15 skiftede op i 6. gear som i de første 35 minutter og udspillede Sanderum BK resten af kampen, da de ''heldigvis'' skubbede længere frem for at jagte et endnu bedre resultat og herved afgav bagrum.

AC-drengenes omstillingsspil var/er uhyggeligt med spillere som, Arman, Kjær, Benjamin, Tackmann m.fl. De bruger dog forsat lige lovlig mange oplagte chancer til at omsætte målene, men det forsøger de at effektuere via træning hver eneste dag, og i lørdags, så det trods alt godt ud, selvom 1-8 havde været et mere reelt billede af kampen.

Cheftræner Dennis Pold så kampen således:

- Det var den helt rigtige kamp at toppræstere i set ud fra stillingen i tabellen forud for kampen. Vores 1. halvleg var klart det bedste, vi har leveret i sæsonen til dato. Vi var dygtige til at spille med få touch og med en plan hver gang, inden vi blev aktiveret med kuglen, hvilket ofte kendetegner de allerdygtigste spillere, og vores tilgang til forsvarsspillet var meget afklaret, fortæller Dennis Pold og fortsætter:

- Vi havde en periode på de sidste 5 minutter af første halvleg samt frem til deres udligning efter pausen, hvor momentum var tippet en anelse over til deres fordel, men mest fordi vi stressede en smule og lod os frustrere over ikke at have udbygget føringen mere til trods for et hav af oplagte muligheder, fortsætter Dennis Pold.

- Efter deres udligning, som kom efter lidt af en tilfældighed, så frembragte vi noget nyt energi og overskud, der gjorde arbejdsbetingelserne meget svære for Sanderum. Vores omstillingsspil gjorde enormt ondt på dem de sidste 20 minutter af kampen, og vi vinder kampen ualmindelig fortjent set over alle 73 minutter. Nu har vi skabt et fornuftigt udgangspunkt i puljen, men vi skal forblive 110% ydmyge omkring, at vi altså kun er halvvejs i turneringen, og på fredag venter der en ny og meget svær kamp, når vi får besøg af Team Midtjylland, som for alvor har fået tur i den, slutter Dennis Pold.

Næste opgave for AC Horsens’ U15-hold er endnu en topkamp hjemme mod nummer 3 fra Team Midtjylland, der fløjtes i gang, fredag den 28. september klokken 19.00 på CASA Arena Horsens.

Sanderum BK - ACH 1-4 (0-1)
23' 0-1 Jeppe Kjær
43' 1-1
46' 1-2 Mahdi Aldiwan
64' 1-3 Arman Bijedic
70' (Gult) Rasmus Skeldal
71' 1-4 Jeppe Kjær