U17: Kontrolleret indsats i 3-1 sejr


26. august 2018

AC Horsens’ U17-hold skulle lørdag spille den første hjemmekamp i den nye sæson, hvor et dygtigt Helsingør-mandskab kom på besøg.

Fra start tog hjemmeholdet taktstokken, og der gik kun 10 minutter, før Helsingør spillede bolden lige derind, hjemmeholdet havde håbet, og efter et fantastisk erobringsspil kunne Simon Kristiansen bringe Andreas Lassen afsted mod mål, og her svigter Lassen sjældent.

Foran 1-0 blev ”de gule” ved med at skabe muligheder, mens udeholdet lå og ventede på omstillinger. Der var dog en dejlig afklaring i hjemmeholdets bagerste kæde, hvor Kasper Bentzen i mål, i samarbejde med de to gule stoppere Kasper Engby og Frederik Timm, fik holdt udeholdet fra fadet.

Kort inden pausefløjtet tog Enrico Singh et godt initiativ, og i samarbejde med David Kruse fik Enrico lidt plads på kanten af feltet, og for en yderst sjældent gang kunne Enrico bringe sig på scoringstavlen. Et flot mål, som gjorde at hjemmeholdet kunne gå til pausen med en 2-0 føring.

Få minutter efter pausen, satte ”de gule” et flot angreb sammen, hvor Kruse fandt en fremstormende Frederik Frandsen, som ligesom sidste weekend kunne finde Simon Kristiansen inde foran mål, og her svigter Simon sjældent.

Efter 3-0 kontrollerede hjemmeholdet kampen uden på nogen måde at spille prangende, men ud af det blå, hvor hjemmeholdet tog sig en pause, fik udeholdet reduceret til 3-1, men mere spænding kom der ikke i opgøret. Tværtimod kunne både Jeppe Due og Simon Hansen have bragt hjemmeholdet yderligere foran.

Det var en glad cheftræner, vi fangede efter kampen:

- Det var dejligt at starte vores hjemmebanestatistik med en sejr. Vi var i god kontrol, men vi ved, at vi er langt fra topniveauet. Dertil mangler vi stadig en masse træninger sammen i denne nye gruppe, men at vi så - med det i baghovedet - spiller en kontrolleret kamp, hvor vi stikker Helsingørs forcer, skaber et fornuftig antal chancer og samtidig bringer mange af de ting ind i kampen, som vi render og træner - det er meget tilfredsstillende, fortæller Christian Hansen.

Især den defensive struktur og hårdhed har været et fokus i løbet af ugen efter 2-2 i Holbæk, og derfor var der også roser til den defensive base.

- Min assistent Mads Søvndal har arbejdet meget med især de to stoppere, og de leverede en væsentlig bedre kamp i dag. Det var fedt at se. De bliver, ligesom resten af holdet, også kun bedre herfra. Derudover er jeg glad for vores power offensiv, hvor Frederik Frandsen igen leverer en assist, mens vi fik Lassen på tavlen. Sidst, så skal vores målmand Kasper Bentzen også have stor ros, for selvom han ikke havde meget at lave, var han dejligt afklaret i sit spil med fødderne og i at spille med bag bagkæden, slutter cheftræner Christian Hansen.

På lørdag skal ”de gule” på endnu en svær opgave på udebane, når Roskilde venter.

AC Horsens - Helsingør 3-1 (2-0)
10. min.: 1-0 Andreas Lassen (Simon Kristiansen)
43. min.: 2-0 Enrico Singh (David Kruse)
48. min.: 3-0 Simon Kristiansen (Frederik Frandsen)
59. min.: 3-1