AC Horsens forstærker sig med Moses Opondo

24.01.2022 19:00

Foreløbig er der tale om en lejeaftale frem til sommeren 2022.

AC Horsens opruster frem mod forårssæsonen ved at hente Moses Opondo ind på en lejeaftale frem til sommeren 2022, og aftalen indeholder en købsoption.

Moses Opondo har fået sin fodboldopdragelse i AaB og skiftede derfra til Vendsyssel FF, inden han blev præsenteret i OB i sommeren 2019.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig over, at Opondo skal spille i den gule trøje.

- Vi har i første omgang valgt at indgå en lejeaftale med OB om Moses Opondo, så vi ikke står med for lange forpligtelser til sommer, men hvis vi lykkes med vores ambition om at rykke op i 3F Superligaen, har vi mulighed for at købe en spiller med superliganiveau, der så sent som i efterårssæsonen spillede 17 kampe for OB. Moses er anvendelig på flere positioner og vil skærpe vores i forvejen gode konkurrence på holdet, fortæller Niels Erik Søndergård.

Der er tale om et glædeligt gensyn mellem cheftræner Jens Berthel Askou og Moses Opondo, der har en fælles fortid i Vendsyssel FF.

- Det er fantastisk at få en spiller med Moses’ egenskaber ind i truppen til det forår, vi går ind i, for det bliver et forår med mange topkampe, og vi får brug for en stærk trup. Han har kvaliteter, der passer perfekt ind i klubben og den måde, vi gerne vil spille fodbold på, for han er dynamisk, fysisk stærk, har en stor løbekapacitet og kan noget på egen hånd. Han har haft et par år i OB, hvor han har lagt yderligere på sit niveau, og nu har han brug for mere spilletid, så han bliver en endnu vigtigere spiller. Det kan han blive hos os, hvor han får mulighed for at løfte sit niveau og indfri sit store potentiale. Moses er en rigtig god dreng, som arbejder hårdt for holdet og giver noget til truppen på sin egen nordjyske facon, og han er iøjnefaldende, når han folder sig ud. Han er en fed spiller for publikum, når han laver sine afgørende aktioner, forklarer Askou.

Moses Opondo træner for første gang med sine nye holdkammerater tirsdag formiddag, og han ser frem til at blive en del af ”de gule”.

- Jagten på spilletid har virkelig været i fokus for mit vedkommende i forhold til at finde en anden klub. Jens Berthel Askou er jo ikke helt ukendt for mig, og han er en kæmpe faktor for, at jeg gerne vil spille for AC Horsens. Jeg ved, hvad han står for, og hvor professionel han er. Han har på relativ kort tid været med til at rykke klubben, og det er mega spændende, at man er kommet efter det i tabellen og ligger til at kæmpe om de rigtig sjove pladser. Det gør det meget attraktivt, og jeg vil gerne bidrage til at nå målsætningen om oprykning, siger Moses Opondo.

Foto: OB